Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، شاید بتوان گفت که بخش اعظمی از ساکنان جهان صبح خود را با صدای نه چندان دلپذیر، زنگ ساعت و تلفن‌های همراهشون آغاز می‌کنند.صدایی که برای برخی حکم بازگشت از خواب دل انگیز صبحگاهی به زندان شهر و زندگی‌های شهری را دارد. خروج از دنیای سکوت و رویا و ورود به دنیای آشفته‌ای که با زنگ ساعت شروع و با انواع آلودگی‌های صوتی ادامه می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انسان‌ها از روز‌های نخستین تا کنون برای برقراری ارتباط با یکدیگر و دنیای پیرامون خود باهم صحبت می‌کردند و صدا نقشی کلیدی داشته و دارد. اما لذت بردن از آوا و صدایی خوش و آشفتگی از دریافت صدا‌های ناهنجار در همه انسان‌ها تاثیری یکسان دارد.

صدا، قدرتی است که به پیام‌های ما معنا و مفهوم می‌بخشد و احساسات و افکار ما را به خوبی به نمایش می‌گذارد. لحن و طنین صدای ما برای انتقال هدف مان از گفتگو را به خوبی نمایان می‌کند. شادی، ناراحتی، عصبانیت، دلخوری و ... تنها به واسطه صدا است که منتقل می‌شود.

در سال ۱۹۹۹ برای اولین بار توسط انجمن حنجره و صدای برزیل، ۱۶ آوریل به عنوان روز جهانی صدا نامگذاری شد. از سال ۲۰۰۲ تاکنون مراسم‌های مختلفی در سراسر جهان برای گرامیداشت این روز برگزار می‌گردد.نشان دادن اهمیت صدا در زندگی روزمره مردم از اهداف نامگذاری روزی تحت عنوان " روز جهانی صدا" است.

در سال‌های اخیر با پیشرفت شبکه‌های مختلف مجازی و پیام‌های متنی رفته رفته، استیکر‌های مختلف و واژه‌های بی صدا، قدرت سخن گفتن را از همه‌ ما گرفته است.هجوم انواع مختلف ناهنجاری‌های صوتی در زندگی‌های روزانه مان حجم بالایی از استرس‌ها و خستگی‌ها را به وجودمان اضافه کرده است.

صدای طبیعت، موسیقی خوب، آواز خوش و رادیو از جمله ابزار‌ها و امکانات برای بهره مندی بهتر از صدا هستند. اینکه در حال انجام کارهایمان و تنها با شنیدن، اوقات خوشی را سپری می‌کنیم از شگفتی‌های صداست.

رادیو، سال هاست که همدم تمام لحظات خوب، بد، تنهایی‌ها و دورهمی هایمان شده و همواره با سخاوت تمام سعی در آموختن و اشتراک گذاشتن بهترین‌ها با ما داشته است.

محمدرضا خطیبی، مدیر تولید صدای مرکز سمنان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، گفت: صدا و سیمای مرکز سمنان از سال ۱۳۵۵ کار خود را با دو فرستنده رادیویی برای پشتیبانی برنامه‌های شبکه‌های سراسری آغاز کرده است. در سال ۱۳۶۹ رادیو سمنان با پخش اذان ظهر و خبر به رسمیت شناخته شد. سال ۱۳۸۱ شبکه استانی سمنان به صورت مستقل راه اندازی شد. در آغاز کار رادیو سمنان با تولیدات روزانه ۱۰ تا ۱۴ ساعت برنامه رادیویی فعالیت می‌کرد، اما امروز به صورت بیست و چهارساعته در حال پخش برنامه است.

او افزود: رادیو رسانه گرم و دوست داشتنی است. گوینده جلوه بصری ندارند و شنوندگان به هر نحوی می‌خواهند تصورشان می‌کنند و هیچ گونه محدودیت زمانی و مکانی ندارد. در هر لحظه حین انجام کار می‌توانید بشنوید و لذت ببرید.

مدیر تولید صدای مرکز سمنان با اشاره به برنامه‌های رادیو سمنان بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۶۰ عنوان برنامه در سال و بالغ بر ۸۷۶۰ ساعت تولید و پخش برنامه رادیو است.

خطیبی ادامه داد: در برنامه سازی تمامی اقشار جامعه در نظر گرفته می‌شوند. رادیو سمنان در زمینه‌های مختلفی اعم از مناسبت‌های ملی و مذهبی، کودک و نوجوان، زن وخانواده، علمی، دفاع مقدس، نمایش، شعر و موسیقی، اقتصاد، مستند‌های متنوع و فاخر و ... برنامه تولید و پخش می‌کند.

او افزود: رسالت شبکه‌های استانی گسترش فرهنگ بومی و محلی هر استان جهت تقویت و حفظ آن برای نسل‌های بعد است. در استان سمنان شاهد تنوع گویشی هستیم، برای زنده نگه داشتن گویش‌ها و احترام به شنونده‌های محلی، برنامه‌ای با حضور گویندگان بومی و محلی به گویش مناطق مختلف استان به صورت زنده تولید می‌شود.

مدیر تولید صدای مرکز سمنان در خصوص تاثیر پخش برنامه با گویش محلی در جامعه گفت: پس از پخش برنامه، تولیدات بومی استان در زمینه‌های مکتوب، صوتی و تصویری افزایش یافته است. در فضای مجازی نیز با شروع فعالیت رادیو‌های اینترنتی با گویش محلی موجب جلوگیری از فراموش گشتن گویش‌های استان و آشنایی نسل جوان با گویش‌های محلی و محبوبیت‌های آن شده است.

خطیبی تصریح کرد: سیاست کاری ما در سال ۹۹ تولید برنامه در زمان کوتاه و پراکندگی پخش در شبانه روز برای بهره مندی تمامی مخاطبان در طول روز است.

او افزود: در حال حاضر رادیو سمنان جزو ده رادیو استانی برتر کشور است. عرصه رقابت، امروز بسیار شدید است. رقابتی که گاهی سالم وگاهی ناسالم است. با لجام گسیختگی فضای مجازی بسیاری از اطلاعات به صورت نادرست به دست مردم می‌رسد. ما در تلاشیم تا اطلاعات درست و صحیح را در اختیار مردم قرار دهیم.

مدیر تولید صدای مرکز سمنان کرد: با شیوع ویروس کرونا در جهت اطلاع رسانی صحیح به مخاطبان و شنوندگان، اقدام به ارائه برنامه ۵ ساعت زنده با محوریت ویروس کرونا شده است.

خطیبی گفت: با حضور گویندگان زبده، کاربلد و تهیه کنندگان خوش ذوق، جهت جلوگیری از تکرار، دل زدگی و نیز پاسخ دهی به نیاز همه اقشار جامعه، چینش عوامل و برنامه از تنوع خوبی برخوردار است.

او با اشاره به مشارکت مخاطبان در برنامه و علاقه مندی مردم برای تولید یک برنامه رادیویی افزود: در برنامه عصرگاهی کوچه دلگشا، فضای برنامه به گونه‌ای است که مخاطبان به عنوان همسایه برنامه تلقی می‌شوند و برای شناسایی و هویت بخشی در برنامه پلاک دریافت می‌کنند. تاکنون بیش از ۵ هزار پلاک به نام مردم استان سمنان ثبت شده است. عوامل برنامه کوچه دلگشا به سراغ همسایه‌ها می‌روند و جویای احوال آنان می‌شوند.

مدیر تولید صدای مرکز سمنان ادامه داد: هفته‌ای ۴۵ دقیقه تنها تولیدات مردمی، در برنامه‌ای مستقل پخش می‌شود. افراد علاقه‌مند هرگونه تولید خود اعم از دکلمه، گزارش‌ها و ... به برنامه ارسال می‌کنند.

خطیبی بیان کرد: گویندگان رادیو بدون هیچ امکانات بصری تنها با صدای خود و مهارت در بیان جملات با مخاطبان خود ارتباط برقرار می‌کنند و همین امر سبب جذابیت رادیو و هنر گویندگی شده است.

او افزود: صدا به قدری مقدس است که هنگام مبعث پیامبر، خداوند به او گفت بخوان....

سخن آخر

در جهان اطراف ما صدا‌ها و آوا‌های مختلفی وجود دارد که از دوران جنینی تا لحظه مرگ همراه مان هستند.صدا‌ها تاثیر شگرفی بر عملکرد مغز و در نهایت رفتار ما دارند. از صدا‌های تند و ویران کننده تا صدا‌هایی که موجب آرامش روح و بالا بردن عملکرد مغز می‌شوند.

تقریبا همه آفریده  های خدا دارای صدا هستند، اما به دلیل تن و شدت صدایشان و نیز ساختار دستگاه شنوایی ما قابل شنیدن نیستند.

آلودگی‌های صوتی زندگی‌های ویران کننده شهری، بی توجهی به بهداشت دستگاه صوتی و حنجره بدن، بی توجهی و بی دقتی در محیط پیرامون خود، نبود تمرکز فکری و ... سبب شده تا از صدا‌های خوب و دلنشین اطرافمان غافل باشیم.

شاید امروز بیش از هر زمان دیگری لازم است به یکدیگر بگوییم: صدا کن مرا صدای تو خوب است....

گزارش از فاطمه جمشیدی

انتهای پیام/ج

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روز جهانی صدا حس شنوایی آلودگی صوتی شبکه مجازی رادیو سمنان پخش برنامه صدا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۲۰۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارشگر قديمى راديو دار فانى را وداع گفت

به گزارش "ورزش سه"، مسعود اسکویی، گوینده و کارشناس - مجری پیشکسوت که چند هفته قبل پیش به‌دلیل شکستگی ناحیه لگن و پا در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری شده بود، دار فانى را وداع گفت.

بیش‌از نیم قرن فعالیت در تلویزیون و رادیو مسعود اسكويى را به عنوان يک صدای آشنا در میان ورزش دوستان شناسانده بود. خیلی از شنوندگان، رادیو ورزش را با صدای اسکویی می‌شناختند.

در سال‌هایی که خبری از تصویر و تلویزیون نبود، خیلی‌ها با صدای اسکویی، مسابقات ورزشی را دنبال می‌کردند.

مسعود اسکویی با گذراندن دوره‌های مختلف تهیه خبر ورزشی، به عنوان اولین گزارشگر در ورزش‌های مختلف شناخته می‌شد.

"ورزش سه" اين ضايعه را به خانواده اسكويى و جامعه رسانه‌اى كشور تسليت عرض مى‌نمايد.

دیگر خبرها

  • واکنش باشگاه پرسپولیس به درگذشت مسعود اسکویی
  • رادیو انعکاس‌دهنده صدای مردم است
  • مسعود اسکویی تا آخرین نفس در رادیو ورزش به عشق مخاطبان زندگی کرد
  • درگذشت صدای جوان رادیو
  • تسلیت وزیر ورزش در پی درگذشت مسعود اسکویی
  • صدای ماندگار رادیو خاموش شد/ مسعود اسکویی درگذشت
  • مسعود اسکویی، گزارشگر قدیمی رادیو درگذشت
  • صدای خاص رادیو خاموش شد
  • خداحافظی با مرد خوش صدای رادیو/ مسعود اسکویی درگذشت
  • گزارشگر قديمى راديو دار فانى را وداع گفت