Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@21:11:17 GMT

رادیو و تلویزیون گردشگری کشور راه اندازی می‌شود

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۷۶۶۶۰

رادیو و تلویزیون گردشگری کشور راه اندازی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان، محمد محب‌خدایی در نشست هم‌اندیشی توسعه گردشگری استان سمنان به میزبانی برج میلاد تهران، با بیان اینکه از اوایل تیر ماه امسال رادیوی ۲۴ ساعته گردشگری کشور با مشارکت تمام شبکه‌های رادیویی راه اندازی می‌شود و برنامه‌های این رادیو به تمامی استانهای کشور اختصاص دارد، تاکید کرد: به زودی تلویزیون گردشگری نیز از شبکه پنج با زمان سه تا پنج  ساعت در روز آغاز به کار می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین با بیان اینکه بهره‌برداری از ظرفیت رسانه‌ها و به ویژه رسانه ملی نقش مهمی در توسعه گردشگری کشور دارد، افزود:  متاسفانه در کشور ما اقتصاد گردشگری در بین سایر اقتصادها گم شده و این درحالی است که بخش عمده‌ای از ۹.۵ میلیون گردشگر خروجی را گردشگران زیارتی و تجاری تشکیل می‌دهند و تنها سه میلیون از این تعداد گردشگر تفریحی است.

معاون گردشگری و سرمایه‌گذاری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری بهره‌برداری از ظرفیت گردشگری زیارتی را در توسعه گردشگری کشور موثر دانست و افزود: استان سمنان نیز باید از این ظرفیت و زائران عبوری از این استان بهره برداری بیشتری کند.

محب خدایی با اشاره به اینکه برگزاری رویدادهای گردشگری، جشنواره‌های فصلی و ... زمینه‌ساز توسعه گردشگری استان سمنان است، ابراز امیدواری کرد: مردم با تلاش استان با برگزاری رویدادها و به خصوص جشنواره تابستانه زمینه توسعه گردشگری را فراهم کنند.

شب فرهنگی سمنان در دهکده اقوام برج میلاد تهران

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان با بیان اینکه ویژه برنامه شب فرهنگی سمنان، امشب و در دهکده اقوام برج میلاد برگزار می‌شود، گفت: اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری شب سمنان در حالی به میزبانی برج میلاد برگزار می‌شود که اجرای مراسم آئینی شهرستان، شاهنامه‌خوانی به چند زبان توسط شهروند جهانی سمنان، اجرای موسیقی مقامی و سنتی توسط هنرمندان مطرح سمنان از جمله برنامه‌های آن است.

محمد جهانشاهی بیان کرد: قرائت شعر به زبان سمنانی، اجرای بازی‌های بومی و محلی سمنان، عرضه سوغات و صنایع دستی و اجرای برنامه‌های شاد و متنوع از دیگر برنامه‌های شب فرهنگی سمنان است، همچنین باید گفت برنامه هفته فرهنگی استان تا دوازدهم خرداد ماه ادامه دارد.

وی همچنین افزود: برپایی بیش از ۱۴ غرفه عرضه صنایع‌دستی، سه سیاه‌چادر عشایری، غرفه‌های معرفی سمنان و اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری از جمله برنامه‌های هفته فرهنگی استان است که علاقمندان علاوه بر بازدید از غرفه‌های صنایع دستی و قابلیت‌های استان هر شب در برنامه های فرهنگی و آئینی که در فضای دهکده اقوام برگزار می‌شود، شرکت کنند.

برگزاری شب فرهنگی شاهرود و میامی در برج میلاد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان با بیان اینکه دومین ویژه برنامه هفته فرهنگی استان نیز شب گذشته و با اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری شهرستان‌های  شاهرود و میامی برگزار شد، گفت:  اجرای موسیقی محلی، عرضه صنایع دستی و سوغات، اجرای مراسم آئینی و اجرای شاهنامه‌خوانی از جمله برنامه‌های شب فرهنگی شرق استان سمنان است.

جهانشاهی همچنین گفت: گردهمایی با عنوان نشست با فعالان گردشگری کشور با حضور ریاست جامعه هتلداران، رئیس انجمن تورگردانان ایران و سایر فعالان عرصه گردشگری در سالن رودکی برج میلاد برگزار شد.

کد خبر 4310348

منبع: مهر

کلیدواژه: گردشگری میراث فرهنگی سمنان بوشهر ماه مبارك رمضان شیراز گرگان سوم خرداد فتح خرمشهر شهرکرد خرم آباد یاسوج مشهد بیرجند خطبه های نماز جمعه مراسم گلریزان بارش باران کرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۷۶۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود

مدیرکل اداره میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی کردستان گفت: مراسم آئینی سنتی کومسای روز جمعه چهاردهم اردیبهشت‌ سال‌جاری در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کردستان، منصور مهرزاد اظهار کرد: ثبت جهانی منظر فرهنگی هورامان و وجود ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی و طبیعی در این منطقه موجب شده است تا هورامان به یکی از قطب‌های مهم گردشگری کشور تبدیل شود و همواره مورد توجه تعداد بی‌شماری از گردشگران قرار گیرد.

وی افزود: کومسای از جمله برنامه‌هایی است که هرساله در نیمه اردیبهشت در این منطقه جهانی به‎ صورت ویژه و باشکوه هرچه تمام‌تر برگزار می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان خاطرنشان کرد: این مراسم آیینی روز جمعه چهاردهم اردیبهشت سال‌جاری با حضور گردشگران داخلی و خارجی در محوطه‌ای مجاور زیارتگاه سیدمصطفی مشهور به پیرشالیار از نوادگان و سادات حضرت امام جعفرصادق (ع) برگزار می‌شود.

مهرزاد ادامه داد: برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و سوغات منطقه، دف‌نوازی، اجرای شمشال هورامی و شعرخوانی از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده این مراسم آئینی است.

وی ابراز امیدواری کرد همواره بتوانیم با همکاری شایسته مردم، بخش خصوصی و دستگاه‌های مربوطه با ارائه خدمات مناسب و کسب رضایتمندی گردشگران در سفر به کردستان، انگیزه حضور دوباره و زمینه انتخاب استان به عنوان مقصد گردشگری را فراهم آوریم.

به گزارش ایمنا، کومسای در هورامی از دو کلمه «کو» به معنی جمع شدن و مجمع و «مسای» به معنی یادگیری تشکیل شده است. روایت می‌شود با توجه به وضعیت خاص منطقه و فرهنگ تعاون و همزیستی نشأت گرفته از طبیعت سخت هورامان و فرهنگ کوچ‌نشینی و هوارنشینی، هر ساله اواسط فصل بهار مردم، روستا را ترک و به هوارهای دور و نزدیک در منطقه کوچ می‌کردند و مدتی بیش از شش ماه از سال را از همدیگر دور بودند و قبل از کوچ لازم می‌دیدند که در جلسه و مراسمی مقرراتی را سامان‌دهی کرده و امورات ضروری اجتماعی را میان خود تقسیم و به افراد واجد شرایط واگذار کنند و برای کوچ آماده می‌شدند.

در ورای این ماجرا یک افسانه روایت می‌شود که پیرشالیار مردی بزرگوار بوده و کرامات خاصی داشته است که به عنوان مثال گفته می‌شود او توانسته شاه بهارخاتون را که دختری کر و لال بوده، شفا بدهد.

همچنین روایاتی وجود دارد که روزی یکی از مریدان پیرشالیار به نام درویش گومار نزد پیرشالیار رفته و از کمبود شیر دام‌های خود گله و شکایت می‌کند، پیرشالیار به او می‌گوید در نزدیکی مزار درویشی که دامپزشک بوده سنگی هست، قطعه‌ای از آن را بِبُر و به مشک دام‌های خود ببند تا شیرشان افزون شود؛ به‌همین دلیل هنوز هم در پایان مراسم کومسای تکه سنگ سفیدی را که در جوار مزار پیرشالیار وجود دارد می‌شکنند و برای تبرک با خود می‌برند که بنا بر اعتقاد اهالی هورامان، خاصیت برکت‌بخشی دارد.

مراسم جشن عروسی پیر شالیار هم یکی از جشن‌های رایج در منطقه جهانی هورامان است که هر ساله در اواسط بهمن و هم‌زمان با جشن سده برگزار می‌شود، این مراسم در واقع سالگرد ازدواج پیر افسانه‌ای به نام شالیار است که ریشه در اسطوره‌ها و اعتقادات و آیین قدیم مردم این سرزمین دارد.

منطقه هورامان تخت در ۶۰ کیلومتری جنوب شهر مریوان و غرب شهرستان سروآباد با جمعیتی بیش از ۳۵۰۰ نفر در میان کوه‌های سر به فلک کشیده تخت‌ثانی، پیررستم، مله‌اسب و کوسالان محصور است و نماد و قلب تپنده منطقه جهانی هورامان به‌عنوان منظری تاریخی و فرهنگی محسوب می‌شود.

کد خبر 749453

دیگر خبرها

  • افتتاح هتل در ارومیه
  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی
  • ۲۰۰ مجوز موافقت اصولی برای گردشگری دریایی در مازندران صادر شد
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • مراسم کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود
  • برنامه‌ریزی برای عملیاتی شدن ۶۴ پروژه کلان استان فارس
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در نمایشگاه صادراتی تهران
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری، اقتصاد زیارت و گوهرسنگ‌ها در اکسپو‭۲۰۲۴ تهران 
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری